Aan de rand van het New Forest heeft het historische stadje Lymington veel te bieden voor zijn bezoekers. Deze kleurrijke kustplaats is een oude zeehaven met een rijke maritieme geschiedenis.

Lymington, gelegen aan de westoever van de rivier de Lymington, aan de rand van de Solent, is een belangrijk jachtcentrum met niet minder dan drie jachthavens en een thuishaven voor veel watersporters.

Het dorp werd gesticht door de Angelsaksen en heeft een lange geschiedenis. In het Domesday Book staat het als “Lentune” vermeld. Vanaf de vroege Middeleeuwen tot de 19e eeuw was Lymington bekend om zijn zoutwinning, later in het begin van de 19e eeuw begon en groeide de stad uit tot een bloeiende scheepsbouwindustrie.

Veel van de architectuur die u vandaag de dag in Lymington ziet, is van Georgiaanse en Victoriaanse makelij. De High Street, die er overwegend Georgisch uitziet, bestaat in feite uit een eclectische mix van Georgisch, Victoriaans, Art Deco met enkele sporen van Middeleeuwse architectuur en is zeker een bezoek waard.