Zuid-Hollandse plassen en rivieren

Vaargebied Zuid-Hollandse plassen en rivieren

Varen in Zuid-Holland wordt veelal geassocieerd met het grote open water van de oude zeearmen in de Delta. Er is alleen zoveel meer mooi vaarwater! Via plaatsen als Dordrecht en rivieren als de Hollandse IJssel of dwars door Rotterdam en Delft zijn vele leuke plassen en meren in het Groen Hart bereikbaar. Ook kunt u heerlijk varen in Den Haag, Leiden of Gouda. Kronkelende rivieren, oud veengebied met kleine eilandjes en recreatiesteigers, overal is er wel wat te beleven. We vertellen u meer over de mogelijkheden.

Varen in mooie, authentieke steden

Varen in steden als Den Haag, Leiden en Gouda is een unieke belevenis. Deze steden zitten vol authentieke gebouwen, historische bezienswaardigheden en bruisende toeristische plekken. In Den Haag, Leiden en Gouda kunt u ontspannen varen door de mooie oude grachten. Vanaf hier is het zicht op de stad echt bijzonder mooi. U kunt op elk gewenst moment eenvoudig aanmeren en een van de vele horecagelegenheden uitzoeken voor een heerlijke lunch en een goede kop koffie.

Varen Reeuwijkse plassen

Vlakbij Gouda, Den Haag en Rotterdam liggen de plassen van Nieuwkoop en Reeuwijk. Ze zijn onderdeel van het Groene Hart van Holland en een echt walhalla voor natuurliefhebbers en liefhebbers van varen. Varen in de Reeuwijkse plassen is bijzonder rustgevend door de uitgestrekte polders en prachtige natuurgebieden. Op het gebied van natuur is hier zoveel te ontdekken, dat u zeker zult genieten. Het Groene Hart is centraal ten opzichte van de steden en grote toeristische bezienswaardigheden. Vanaf de Reeuwijkse plassen kunt u dus eenvoudig varen naar steden als Den Haag en Gouda. U kunt echt alle kanten op.

Varen op de Kaag

Wilt u varen op de Kaag? Dan vaart u door het oudste watersportgebied van Nederland. De Kaag is de absolute bakermat en behoort tot de populairste watersportlocaties van het land. Het natuurgebied van Leiden tot aan het Haarlemmermeer biedt eindeloos veel mogelijkheden. Of u nu heerlijk wilt dobberen in de letterlijke zee van ruimte of een vaarroute uitstippelt; varen op de Kaag is zeker de moeite waard!

Gebruik de vaarrouteplanner, of neem contact op

Wilt u een dagje varen in steden als Den Haag en Gouda? Wilt u een bezoek aan een van deze steden verbinden met varen op de Kaag of de Reeuwijkse plassen? De vaarrouteplanner helpt bij het maken van de juiste keuzes. Of u er nu een dagje, een weekend of voor langere periode tussenuit wilt; uw avontuur start bij Dutch Yacht Rentals. Heeft u meer hulp nodig bij het plannen van de route voor uw avontuur op het water? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen, want we vertellen u graag alles over de mogelijkheden.  We zijn telefonisch bereikbaar op 0168 – 226004 en per e-mail op info@dutchyachtrentals.nl.