Salze Insel

Ein schönes Wochenende zum finden von Ruhe und Natur.
Am Freitagnachmittag legen wir die Leinen schon am Steg und fahren wir loss nach die erste Halte: die schöne Hafen, mitte in eine Naturschutzgebiet “De Heen”.
Die nächste Morgen fahren wir wieder loss zum großten Salzwassersee Europas, das Grevelingen. Hier findet man ein wunderschönes Liegeplatz an eine von die Insel die mitte in die Natur liegen. Man sieht die Krabben über die Boden 3 Meter tief laufen und genießt der Ruch vom Salz!
Sonntag nach eine Frühstück fahren wir dan wieder loss für die Streck zurück nach Willemstad. Unterwegs können wir an jeder Ufer verschiedene Vogel “spotten” und natürlich am Ende noch genießen von eine Terrasse in die tolle Altstadt von Willemstad.

Beleving: 
  • Natuur
Vaarwater types: 
  • Ontspannend
  • Natuur
Reistijd: 
  • Wochenende

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

De Heen

21 km

De kleine, gezellige jachthaven te midden van het riet van de provincie Brabant biedt een prachtige uitvalsbasis. Wandel over paden door het vogelparadijs van Dintelse Gorzen of bekijk de rijke natuur vanuit het vogelhuisje in dit wandelgebied. Er is ook veel te ontdekken in Beneden Sas. Maak een rondleiding door het historische sluizencomplex of beklim de 15 meter lange trap die bij de bunker is gebouwd om het natuurgebied van bovenaf te ervaren. Daarna kunt u uw honger of dorst lessen in de prachtige boerderijtuin van het Beneden Sas restaurant.

De Heen

Grevelingen (Archipel)

33 km

De Grevelingen bieden enorm veel verschillende mogelijkheden. We spenderen vandaag dan ook met alle plezier nog een heerlijke dag op dit mooie vaarwater.

Vanavond overnachten we midden in de natuur op een van de vele eilanden met aanleg faciliteiten. Ons eiland heeft de mooie naam "Archipel" en heeft, net als vele andere eilanden, een aantal mooie moderne steigers waar we kunnen afmeren voor de nacht. Ver van alle bewoning en lichtvervuiliing, dus met een beetje geluk moet het tellen van de sterren zou goed lukken op een heldere nacht!

Grevelingen