Biesbosch / West-Brabant

Deze route voert u door de prachtige natuur van de Biesbosch, maar laat u ook kennismaken met verschillende oude Brabantse steden. Na het verlaten van onze moderne thuishaven zet u koers naar het oosten en in slechts 2 uur ontdekt u de eerste groene contouren van het natuurgebied “Biesbosch”. Dit gebied lijkt op een soort mangrove, maar dan met zoet water. U vindt er bevers, visarenden en talloze andere vogelsoorten, vissen en andere dieren. Hier is er gewoon geen ontkomen aan de prachtige natuur!

Beleving: 
  • Natuur
Vaarwater types: 
  • Ontspannend
Reistijd: 
  • Week

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

Hank

35 km

Door de prachtige ligging biedt het dorp tal van mogelijkheden voor ontspanning en recreatie. Geen wonder als je weet dat het dorp op een steenworp afstand ligt van het Nationaal Park de Biesbosch. Een ideale plek voor vakantiegangers die dit natuurgebied vanaf het water willen ontdekken. Er zijn ook verschillende manieren om het natuurgebied te voet of op de fiets te ontdekken. De diversiteit van het landschap, waar flora en fauna weelderig tieren en waar je bijzondere vogels kunt spotten, is een waar walhalla voor de natuurliefhebber en rustzoeker.

hank

Heusden

24 km

Voor de Brabantse gastvrijheid zijn we op weg naar Heusden. Als we met onze eigen boot onder de brug door varen, worden we omringd door de historische binnenhaven. Net als de thuishaven van Willemstad is ook Heusden een oude vestingstad, we wanen ons vele eeuwen terug in de tijd. De vestinggeschiedenis van Heusden is in bijna elke straat en in elke steen te voelen. Naast leuke winkels en leuke restaurants en Fort Heusden zijn er ook veel kunstgalerieën. Beklim de vestingwerken en breng een mooie dag door.

Heusden

's Hertogenbosch

16 km

Van hetzelfde kaliber, maar dan echt groot, is de mooie stad 's-Hertogenbosch, oftewel Den Bosch.
Hier meren we aan in het midden van de oude stad en genieten we van de vele winkeltjes, terrasjes en restaurantjes. De beroemde "Bossche Bol", een echte Bossche zoete delicatesse, mag hier niet ontbreken bij een kopje koffie! In 's-Hertogenbosch is veel te doen en te beleven.
Door zijn veelzijdigheid stelt de stad nooit iemand teleur. Ook kinderen kunnen zich hier vermaken met allerlei activiteiten.

Den Bosch

Woudrichem

32 km

Over de Afgedamde Maas slingeren we langzaam naar de grens met Zuid-Holland, maar we blijven gewoon in deze prachtige zuidelijke provincie. Als u de kaart bekijkt, ziet u meteen dat Woudrichem al de derde "stervormige" stad op onze route is. Deze strategisch gelegen stad werd in de Middeleeuwen ter verdediging gebouwd in de vorm van een ster en heeft vandaag de dag nog steeds deze karakteristieke stervorm op de waterkaart!

Woudrichem

Dordrecht

25 km
We maken een uitstapje naar de oude handelsstad Dordrecht. Trapgevels, kanalen, grachten en prachtig gerestaureerde middeleeuwse gebouwen te midden van een levendige drukte kenmerken deze stad, die lang voor Amsterdam haar grote bloeiperiode beleefde en een knooppunt van handel was. En dat zie je nog steeds! Dordrecht is misschien wel een van lands best bewaarde geheimen. Waar anders vind je een stad op een eiland bomvol cultuur, bruisende festivals, ruige natuur en een rijk verleden dat je in de historische binnenstad nog overal ervaart.
Dordrecht

Numansdorp

27 km

We stoppen bij het gezellige Numansdorp. Een klein dorp aan het Hollands Diep. Deze kleine dorpshaven ligt niet ver van Willemstad, dus u heeft genoeg tijd om in alle rust van uw laatste dag te genieten. Geniet vandaag nog van een ontspannen dag voordat u naar de thuishaven vaart. Maak een lange wandeling, een fietstochtje of zoek een gezellig terras op.

 

Numansdorp