Brabants achterland

Wat veel mensen niet weten is dat het achterland van Brabant ook veel water heeft. Geen grote wateroppervlakten, maar wel vele kilometers sloten, rivieren, grachten en kanalen.
Vrijwel alle grotere steden in Brabant liggen aan bevaarbaar water en er is de laatste jaren veel werk verzet om deze steden (beter) bereikbaar te maken via het water.

Wat is er mooier dan mooie tochten te maken over rustige waterwegen met glooiende rietvelden en uitzicht over de velden en weilanden, op weg naar een gezellige Brabantse stad als Breda of Tilburg. Niet veel mensen zullen er na één dag al in slagen om de trossen los te gooien, maar toch serieus genieten van een extra dag in deze veelzijdige en authentieke plaatsen.
Het leuke aan deze route is dat het een echte “rondreis” is, d.w.z. dat er nauwelijks waterwegen zijn die je een tweede keer zult zien. En aan het eind (of aan het begin als je de route andersom zou plannen) kan je ook nog eens genieten van de prachtige natuur van de Biesbosch, een van de parels van Brabant, en Nederland.

Erfahrung:
  • Dorpen en steden
  • Natuur
Wasserstraßentyp:
  • Ontspannend
Reisezeit:
  • Week

Standorte

Neem contact op

Wilt u graag een ontspannen, luxe vaarvakantie in Nederland, dan kunt u hier boeken. Heeft u nog vragen over? Neem dan contact met ons op.