Brabants achterland

Wat veel mensen niet weten is dat het achterland van Brabant ook veel water heeft. Geen grote wateroppervlakten, maar wel vele kilometers sloten, rivieren, grachten en kanalen.
Vrijwel alle grotere steden in Brabant liggen aan bevaarbaar water en er is de laatste jaren veel werk verzet om deze steden (beter) bereikbaar te maken via het water.

Wat is er mooier dan mooie tochten te maken over rustige waterwegen met glooiende rietvelden en uitzicht over de velden en weilanden, op weg naar een gezellige Brabantse stad als Breda of Tilburg. Niet veel mensen zullen er na één dag al in slagen om de trossen los te gooien, maar toch serieus genieten van een extra dag in deze veelzijdige en authentieke plaatsen.
Het leuke aan deze route is dat het een echte “rondreis” is, d.w.z. dat er nauwelijks waterwegen zijn die je een tweede keer zult zien. En aan het eind (of aan het begin als je de route andersom zou plannen) kan je ook nog eens genieten van de prachtige natuur van de Biesbosch, een van de parels van Brabant, en Nederland.

Beleving: 
  • Dorpen en steden
  • Natuur
Vaarwater types: 
  • Ontspannend
Reistijd: 
  • Week

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

Dinteloord

12 km

Het dorp Dinteloord maakt deel uit van de gemeente Steenbergen. We overnachten in de pittoreske haven van Dinteloord, u kunt genieten van een heerlijk hapje voor de deur en een wandeling maken in het vriendelijke dorp. Het is een mooie tussenstop voordat u terugkeert naar uw thuishaven Willemstad of net aan het begin van uw vakantie in Brabant of Zeeland.

Dinteloord

Breda

36 km

Eigentijds en toch al meer dan 750 jaar oud. Een bruisende stad tussen eeuwenoude monumenten, het water en de terrassen op de Grote Markt. Maak een wandeling door het historische stadscentrum of pak je fiets voor een verrassende rondleiding door de stad. Breda is een Walhalla voor shopaholics. U kunt heerlijk eten in een van de vele restaurants in Breda.

Breda

Oosterhout

11 km

Hier in het hart van Brabant vindt u gastvrijheid!
Met kinderen aan boord kunt u een bezoek brengen aan de sprookjesachtige Efteling. Er zijn verschillende fiets- en wandelmogelijkheden in de bosrijke omgeving. In het centrum van de stad is er een breed scala aan winkels, restaurants en cafés. Maar Oosterhout heeft ook veel te bieden op het gebied van geschiedenis en cultuur. Oosterhout staat bekend om zijn "kastelen", waarvan er nog steeds vijf bestaan. In een van deze kastelen, De Blauwe Camer, wonen de Norbertinner nonnen van Sint-Catharinadal sinds 1647, nadat de zusters gedwongen werden hun klooster in Breda te verlaten.

Oosterhout

Tilburg

25 km

De Piushaven in Tilburg is een schuilhaven uit het begin van de 20e eeuw en is sinds 2002 in gebruik als museumhaven. De Piushaven is de grootste stadshaven van Noord-Brabant!
Brabant zou niet Brabant zijn als we weer van terrassen langs het water konden genieten. Het is een mooie wandeling in de Piushaven met een gids die echt alles weet over de haven. Een van de mooiste wandelgebieden is 'Het Groene Woud', waaronder Moerenburg, allemaal in de buurt van Piushaven.

Tilburg piushaven

Geertruidenberg

32 km

Geertruidenberg wordt ook wel "Vestingstad aan de Biesbosch" genoemd vanwege de lange relatie met dit gebied.
De prachtig bewaarde monumenten, zoals de grachten, forten en ravelijnen, zijn daar het bewijs van. De historische markt met leilindes heeft vele terrassen met uitzicht op monumentale gebouwen en cultuurhistorische plaatsen zoals de Geertruidskerk. Bourgondisch plezier zoals het alleen in Brabant mogelijk is!

Geertruidenberg