De klassieke Hollandse Steden

Voor velen die Nederland nog niet van het water kennen, is dit de ultieme manier om Nederland en haar geschiedenis te ontdekken.
Een geschiedenis die ook een zeer sterke relatie heeft met water, want de VOC heeft ons veel van onze rijkdom gebracht.
Ontdek vele klassieke steden en geniet van het prachtige uitzicht op de stad vanuit de luxe van uw eigen motorjacht.
Leg aan in het hart van Dordrecht, bezoek de kaasmarkt van Gouda en aanschouw de drukte van de hoofdstad Amsterdam vanaf het IJ.

Beleving: 
  • Dorpen en steden
  • Kinderen
  • Natuur
Vaarwater types: 
  • Ontspannend
Reistijd: 
  • Week

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

Biesbosch

20 km

Door de wisselende getijden is het natuurgebied Hollandse Biesbosch enorm rijk aan groen. Door effect van de rivier en de getijden is het gebied een waar paradijs voor een grote verscheidenheid aan dieren. De bever is de beroemdste bewoner van dit gebied, misschien ontdekken we er wel een langs de kust! Maar ook andere bosdieren verstoppen zich graag in dit prachtige oerwoud, denk aan vossen, herten en hazen. En natuurlijk enorm veel soorten vogels!

Biesbosch

Gouda

65 km

Er is veel te zien en te doen in Gouda. De stad is natuurlijk vooral beroemd om zijn kaas.
De Goudse Kaasmarkt bestaat al sinds 1198. Voordat kaas en andere goederen op de markt werden verkocht, moesten ze eerst worden gewogen. Dit gebeurde in de Waag, vandaag de dag is de Goudse Waag een museum waar we alles te weten komen over de geschiedenis van de Goudse kaasmarkt.
Naast de Waag zijn er nog andere historische hoogtepunten zoals het stadhuis en de Sint-Janskerk, verborgen schatten in het Goudse Museum, meer feiten over kaas in de Goudse Kaasbelevenis en snoepjes in de stroopwafelfabriek. Dit zijn plaatsen die u niet mag missen bij een bezoek aan Gouda.

Gouda

Ouderkerk a/d Amstel

45 km

Ouderkerk aan de Amstel is een oase van rust; hier kun je ontsnappen aan de drukte van de nabijgelegen grote stad. De bezoekers worden vooral betoverd door de prachtige kerken, de diaconessenhuizen en de windmolen De Zwaan. U vindt er ook Beth Haim, de oudste joodse begraafplaats van Nederland.
Een fietstocht langs het water is zeer de moeite waard, als je een beetje doortrapt ben je zó in Amsterdam.

Langs de rivier de Amstel staan prachtige oude landhuizen en enkele gezellige culinaire hotspots, een goed excuus om even te pauzeren voor de lunch of een drankje.

Ouderkerk aan de Amstel

Amsterdam

20 km

Amsterdam, de Nederlandse hoofdstad, bezoeken met ons eigen motorjacht is wel een heel bijzondere ervaring. We kunnen kiezen of we in het hart van de stad willen vertoeven of toch een beetje meer de rust opzoeken in een wat rustiger gebied. Geniet van het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, erfenissen uit de Gouden Eeuw. Vanuit elke haven is er vervoer naar alle bezienswaardigheden, of pak de fiets die is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad.

Amsterdam Sixhaven

De Kaag

38 km

Het watersportgebied van de Kaager Plassen is centraal gelegen in de Randstad, tussen Leiden en Amsterdam. Aan de zuidrand van het Haarlemmermeer ligt het dorp Buitenkaag en daartegenover, aan de andere kant van de Ringvaart, het schilderachtige Kaageiland.
Oversteken met de veerboot geeft je het gevoel dat je in een andere wereld bent. De vele oude huizen geven de indruk dat de tijd heeft stilgestaan in dit romantische watersportdorp.
Volgens velen liggen hier de wortels van de watersport in Nederland.

De Kaag

Delft

34 km
Historisch gezien heeft Delft zijn grote reputatie o.a. te danken aan de relatie met Johannes Vermeer, die zijn wereldberoemde Melkmeisje hier geschilderd heeft. Maar natuurlijk ook dankzij het Delfts Blauwe keramiek en het Koninklijk Huis. Als we langs grachten, kerken, herenhuizen en binnenplaatsen lopen, komt het verleden tot leven. Deze universiteitsstad biedt ook rondleidingen door de grachten, musea en markten aan. En na een mooie wandeling door de stad kunt u genieten van een van de vele gezellige cafés of restaurants.
Delft