Oosterschelde

Ontdek met ons natuurpark Oosterschelde. Oesters rapen op de dam, zeehonden spotten op de zandbanken en heerlijke genieten van de oer-Zeeuwse lekkernijen kan bij uitstek in dit unieke vaargebied. We wisselen kleinere, rustig gelegen jachthavens af met de sfeer en gezelligheid van enkele bekende Zeeuwse steden. Zo is er voor ieder wat wils en zal deze tocht zeker naar meer smaken bij ieder lid van de bemanning!

Beleving: 
  • Natuur
  • Sportief
Vaarwater types: 
  • Avontuurlijk
Reistijd: 
  • Week

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

De Heen

20 km

De kleine, gezellige jachthaven te midden van het riet van de provincie Brabant biedt een prachtige uitvalsbasis. Wandel over paden door het vogelparadijs van Dintelse Gorzen of bekijk de rijke natuur vanuit het vogelhuisje in dit wandelgebied. Er is ook veel te ontdekken in Beneden Sas. Maak een rondleiding door het historische sluizencomplex of beklim de 15 meter lange trap die bij de bunker is gebouwd om het natuurgebied van bovenaf te ervaren. Daarna kunt u uw honger of dorst lessen in de prachtige boerderijtuin van het Beneden Sas restaurant.

De Heen

Yerseke

36 km

We landen in de wieg van de Zeeuwse oester: Yerseke (spreek uit als "ierseke").

Zelfs voor degenen die niet erg culinair aangelegd zijn, is deze plek absoluut een bezoek waard. Het oestermuseum en de uitleg over de teelt van dit "zilte goud" is leuk voor iedereen.
En als je een liefhebber van mosselen bent, is deze haven natuurlijk een absolute "must".

Zout en Zeeland krijgen hier echt hun fysieke vorm!

Yerseke

Roompot

30 km

Om op het strand te wandelen, kiezen we voor de moderne jachthaven van de Roompot. Deze jachthaven ligt naast de gelijkgenaamde sluis die Oosterschelde verbindt met Noordzee en van hieruit bent u zo op het Noordzeestrand. Na een heerlijke wandeling is het heerlijk vertoeven op het terras van een van de strandtenten. Bij eb kunnen we misschien zelfs wel oesters rapen op de dijk.

Roompot

Zierikzee

15 km

Aan de monding van de Oosterschelde is het voor velen een herkenningspunt: de stompe toren van Zierikzee.

Het lange aanvoerkanaal heeft aan het einde een grote sluisdeur, die de stad nog steeds beschermt tegen overstromingen bij stormen. Zierikzee is een levendige stad, en de passanten haven ligt op loopafstand van de vele terrasjes, winkels en restaurants.
Natuurlijk kunt u hier ook genieten van de vele "zilte lekkernijen" en kunt u bijna overal wel mosselen of Oosterscheldekreeft eten.

Zierikzee

Bruinisse

25 km

Bruinisse is dé thuisbasis van veel mosselvissers. Maar door de aanwezigheid van een grote moderne jachthaven en een groot vakantiepark is het in het zomerseizoen altijd gezellig druk met watersporters en andere bezoekers.
Bruinisse ligt aan het grootste zoutwatermeer van Europa, het Grevelingenmeer. Kristalhelder water zonder getijden of stromingen met alle ruimte om te genieten van zwemmen, vissen, spelen en nog veel meer!

Bruinisse

Numansdorp

31 km

We stoppen bij het gezellige Numansdorp. Een klein dorp aan het Hollands Diep. Deze kleine dorpshaven ligt niet ver van Willemstad, dus u heeft genoeg tijd om in alle rust van uw laatste dag te genieten. Geniet vandaag nog van een ontspannen dag voordat u naar de thuishaven vaart. Maak een lange wandeling, een fietstochtje of zoek een gezellig terras op.

 

Numansdorp