Oostkust UK & Londen

Voor velen een uitdaging die niet snel met een motorjacht wordt aangegaan: het Kanaal oversteken, over de Noordzee naar de beroemde Engelse kust. Maar het zal zeker de moeite waard zijn!

Klim met ons aan boord en ontdek de oostkust van Engeland en haar vele mooie plekjes. We varen de kleine en grote rivieren op en neer en ontdekken vele mooie plekjes.

Beleving: 
  • Dorpen en steden
  • Sportief
Vaarwater types: 
  • Avontuurlijk
  • Natuur
Reistijd: 
  • 3 weekse

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

Breskens

De meest zuidwestelijke zeehaven van Nederland is Breskens. Hét vertrekpunt voor vele Kanaaloverstekers die nog even willen rusten voor aan de overtocht te beginnen. Of juist het eerste punt om weer vast te maken. Visserij, scheepsbouw én een van de grotere stations van de KNRM vinden hun thuis in Breskens.

Nieuwpoort

Deze stad aan de rivier de IJzer bestaat al sinds de vroeg Middeleeuwen en heeft een tumultueus bestaan door de eeuwen heen vergaard. Bekendst in de geschiedenisboeken is wellicht de Slag bij Nieuwpoort in 1600, in de strijden tussen de Republiek der Nederlanden en de Spaanse bezetters. Tegenwoordig is de stad verdeeld in het deel rond de haven met vele leuke restuarnats en cafés en Nieuwpoort-Bad waar vele Belgen hun strandplezier komen beleven.

Dover

Met een bijna mythische status is Dover waarschijnlijk een van de meest gekende havenplaatsen aan de oostkust van Engeland. Maar naast een van de grootste ferry en overslag havens is een bezoek met een plezierjacht ook zeker de moeite waard.

Ramsgate

Queenborough

Rochester

Burnham-on-Crouch

Gelegen aan de Crouch River, is Burnham een van die stereotype prachtige plaatsjes aan een mooie getijden rivier. Van origine vooral steunend op de ferry functie, later ook sterk in ontwikkeling als visserijhaven voor de kweek van oesters.

Brightlingsea

Aan de noordkant van het graafschap Essex ligt Brightlingsea. In huidge tijden een klein forenzenplaatsje voor Colchester, maar in vroeger tijden een levendige visserplaats. Brightlingsea is onderdeel van de "Cinque Ports". Een historisch bondgenootschap van kustplaatsen in Kent, Sussex and Essex.

Heybridge Basin

Pin Mill

Ipswich

Woodbridge

Blackwater

De River Blackwater, een welhaast fameuze naam voor vele Noordzee vaarders. Deze natuurlijke haven vormt samen met het Heybbridge Basin één van de unieke bestemmingen aan de Oostkust van Engeland die deze kusten zo aantrekkelijk maken.

Southend

Thames Estuary

Londen