Rondje Zuid-Holland

Ga mee op ontdekkingsreis en zie de prachtige steden van het oude Holland vanaf het water!

Beleving: 
  • Culinair
  • Dorpen en steden
Vaarwater types: 
  • Ontspannend
Reistijd: 
  • Week

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

Dordrecht

26 km
We maken een uitstapje naar de oude handelsstad Dordrecht. Trapgevels, kanalen, grachten en prachtig gerestaureerde middeleeuwse gebouwen te midden van een levendige drukte kenmerken deze stad, die lang voor Amsterdam haar grote bloeiperiode beleefde en een knooppunt van handel was. En dat zie je nog steeds! Dordrecht is misschien wel een van lands best bewaarde geheimen. Waar anders vind je een stad op een eiland bomvol cultuur, bruisende festivals, ruige natuur en een rijk verleden dat je in de historische binnenstad nog overal ervaart.
Dordrecht

Gouda

34 km

Er is veel te zien en te doen in Gouda. De stad is natuurlijk vooral beroemd om zijn kaas.
De Goudse Kaasmarkt bestaat al sinds 1198. Voordat kaas en andere goederen op de markt werden verkocht, moesten ze eerst worden gewogen. Dit gebeurde in de Waag, vandaag de dag is de Goudse Waag een museum waar we alles te weten komen over de geschiedenis van de Goudse kaasmarkt.
Naast de Waag zijn er nog andere historische hoogtepunten zoals het stadhuis en de Sint-Janskerk, verborgen schatten in het Goudse Museum, meer feiten over kaas in de Goudse Kaasbelevenis en snoepjes in de stroopwafelfabriek. Dit zijn plaatsen die u niet mag missen bij een bezoek aan Gouda.

Gouda

Leiden

35 km
Ook wel de Stad van Ontdekkingen genoemd is Nederlands oudste universiteitsstad. En nog steeds is deze stad thuis van vele studenten. Maar ook thuis van monumentale gebouwen, hofjes, prachtige musea en nog veel, veel meer! Een bezoek van een dag is eigenlijk te kort, maar er is nog zoveel meer prachtigs te ontdekken in deze geweldige provincie!

Delft

25 km
Historisch gezien heeft Delft zijn grote reputatie o.a. te danken aan de relatie met Johannes Vermeer, die zijn wereldberoemde Melkmeisje hier geschilderd heeft. Maar natuurlijk ook dankzij het Delfts Blauwe keramiek en het Koninklijk Huis. Als we langs grachten, kerken, herenhuizen en binnenplaatsen lopen, komt het verleden tot leven. Deze universiteitsstad biedt ook rondleidingen door de grachten, musea en markten aan. En na een mooie wandeling door de stad kunt u genieten van een van de vele gezellige cafés of restaurants.
Delft

Rotterdam

18 km

Wat heeft Rotterdam eigenlijk niet te bieden? Een bezoek aan deze bruisende stad is dan ook méér dan de moeite waard.
Er zijn verschillende havens waar u kunt overnachten; de Oude Haven biedt ruimte aan passanten die Rotterdam een paar dagen willen verkennen en herbergt onder andere platbodems en klippers , die na restauratie op de oude scheepswerf, de rijke maritieme geschiedenis van Rotterdam levend houden.
Wil je meer leven in de brouwerij? Dan is de Veerhaven - gelegen in het Scheepvaartkwartier - met zijn prachtige historische schepen een populaire plek om te eten, te drinken en te dansen. Op zomerse dagen zijn de terrassen tot laat in de nacht vol.

boot-huren-rotterdam

Hellevoetsluis

53 km

Marina Hellevoetsluis is een prachtig gelegen, moderne jachthaven met ruime ligplaatsen, heerlijk rustig nét buiten de vesting van deze oude marinehaven. Vaart u de stadshaven na de vuurtoren binnen, dan zien we de andere ligplaatsen achter de draaibrug ook al  liggen.
Deze tweede jachthaven ligt midden in de vesting Hellevoetsluis. U en uw boot liggen dus midden in het gezellige centrum, waar in de zomer veel evenementen worden georganiseerd. Er is meer dan genoeg te beleven als je een extra dag wilt blijven. Hellevoetsluis is centraal gelegen in de Delta.

Hellevoetsluis

Middelharnis

12 km

Al in de Middeleeuwen werden het dorp Middelharnis en de omliggende polders met vereende krachten uit de zee gezekerd en vormden eeuwenlang een uitvalsbasis voor de vissers.
Vandaag de dag een gezellig dorp met diverse winkels, restaurants en terrassen. Op de zuidelijke oever van het Haringvliet passeren we verschillende vogelbroedplaatsen. Hier heerst al jaren het "schijngetij" veroorzaakt door de rivier, en deze gebieden bieden natuurliefhebbers een prachtig uitzicht.

Middelharnis