Rondje Zuidhollandse eilanden

Niet iedereen kent alle eilanden, klein en groot, die horen bij de Zuidhollandse Eilanden. Deze week nemen we u mee op ontdekkingsreis en doen we (bijna) elk eiland wel aan!
Deze tocht kan al naar gelang uw wensen in langere of kortere tijd worden gevaren en heeft vele mogelijkheden om uit te breiden of in te korten.
We varen langs prachtige natuur, kleine dorpen en uitgestrekte velden. Alle tijd is er vooral ook om heerlijk te ontspannen en genieten van de gemoedelijke sfeer.

Beleving: 
  • Kinderen
  • Natuur
Vaarwater types: 
  • Ontspannend
Reistijd: 
  • Week

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

Middelharnis

22 km

Al in de Middeleeuwen werden het dorp Middelharnis en de omliggende polders met vereende krachten uit de zee gezekerd en vormden eeuwenlang een uitvalsbasis voor de vissers.
Vandaag de dag een gezellig dorp met diverse winkels, restaurants en terrassen. Op de zuidelijke oever van het Haringvliet passeren we verschillende vogelbroedplaatsen. Hier heerst al jaren het "schijngetij" veroorzaakt door de rivier, en deze gebieden bieden natuurliefhebbers een prachtig uitzicht.

Middelharnis

Oud-Beijerland

20 km

De bestemming van vandaag is een van de grotere dorpen in dit echte landbouwgebied, Oud-Beijerland.
Het Spui slingert en kruipt aan beide zijden dwars door het midden van de uitgestrekte polders met velden en akkers. Na een aangename tocht brengt het ons naar een klein en gezellig haventje in het centrum.
De kleinere schepen kunnen in de binnenhaven worden afgemeerd, voor de grotere schepen is er een passantensteiger voor de sluis. Vanuit de haven wandel je zo de gezellige dorpskern met vele winkels en terrassen in.

OUD-BEIJERLAND

Dordrecht

21 km
We maken een uitstapje naar de oude handelsstad Dordrecht. Trapgevels, kanalen, grachten en prachtig gerestaureerde middeleeuwse gebouwen te midden van een levendige drukte kenmerken deze stad, die lang voor Amsterdam haar grote bloeiperiode beleefde en een knooppunt van handel was. En dat zie je nog steeds! Dordrecht is misschien wel een van lands best bewaarde geheimen. Waar anders vind je een stad op een eiland bomvol cultuur, bruisende festivals, ruige natuur en een rijk verleden dat je in de historische binnenstad nog overal ervaart.
Dordrecht

Hank

28 km

Door de prachtige ligging biedt het dorp tal van mogelijkheden voor ontspanning en recreatie. Geen wonder als je weet dat het dorp op een steenworp afstand ligt van het Nationaal Park de Biesbosch. Een ideale plek voor vakantiegangers die dit natuurgebied vanaf het water willen ontdekken. Er zijn ook verschillende manieren om het natuurgebied te voet of op de fiets te ontdekken. De diversiteit van het landschap, waar flora en fauna weelderig tieren en waar je bijzondere vogels kunt spotten, is een waar walhalla voor de natuurliefhebber en rustzoeker.

hank

Drimmelen

17 km

Omdat deze prachtige natuur van de Biesbosch veel mensen uitnodigt om langer te blijven, kiezen we een bestemming die niet te ver weg is van al dit moois. Vandaag gaan we de provinciegrens over en landen we in Drimmelen.
Een mooie en moderne jachthaven aan de rand van de Biesbosch.

Drimmelen

Strijen-Sas

16 km

We leggen aan in de kleine maar gezellige haven van Strijen Sas. Dit haventje ligt weer op het eiland Hoekse Waard en heeft een prachtig oud sluisje ("Sas") waardoor vroeger de platbodemschepen alle landbouwoogsten uit de polder afvoerden. Op onze laatste dag is het slechts een bescheiden afstand naar huis. We hebben dus de tijd om in alle rust van deze laatste dag te genieten.

Strijensas_