Rondom de Hoeksche Waard

Een prachtige tocht rond één van de Zuid-Hollandse eilanden. De Hoekse Waard ligt ten zuiden van Rotterdam en wordt omringd door de Oude Maas, het Spui, de Dordtse Kil en het Hollandsch Diep. Afhankelijk van de gewenste snelheid kan deze reis in een week worden gemaakt of als onderdeel van een langere reis door Zeeland of verder naar Zuid-Holland. Een mooie combinatie van rust, natuur, kleine dorpjes en de mogelijkheid om de drukte van een stad te verkennen.

Beleving: 
  • Dorpen en steden
  • Natuur
Vaarwater types: 
  • Ontspannend
Reistijd: 
  • Week

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

Tiengemeten (zwemstop)

11 km

Geniet van het ankeren bij Tiengemeten, het enige 'echte' eiland in het zuidwesten van Nederland. Het is alleen te bereiken met de veerboot vanaf de Hoekse Waard, vandaar een echte oase van rust in de uitgestrekte natuur van de Delta. Maak kennis met het grazende robuuste vee, de moerassige rietvelden, duizenden watervogels en eeuwenoude boomgaarden. Misschien hebben we geluk en ontdekken we zelfs beverburchten langs de kust.

Tiengemeten zwemstop

Stad aan het Haringvliet

4 km

Stad aan het Haringvliet is een klein dorp in de gemeente Middelharnis. Dankzij de leuke oude haven van het dorp is het een van de mooiste dorpen van Zuid-Holland. We hebben een ruime keuze, er is een kleine oude haven in het centrum van het dorp, en net buiten het dorp is de grotere nieuwe jachthaven, Atlantica.

Op een steenworp afstand vinden we het zandstrand van Stad aan t Haringvliet voor een mooie wandeling of genieten van zon en water.

Stad aan de haringvliet

Hellevoetsluis

14 km

Marina Hellevoetsluis is een prachtig gelegen, moderne jachthaven met ruime ligplaatsen, heerlijk rustig nét buiten de vesting van deze oude marinehaven. Vaart u de stadshaven na de vuurtoren binnen, dan zien we de andere ligplaatsen achter de draaibrug ook al  liggen.
Deze tweede jachthaven ligt midden in de vesting Hellevoetsluis. U en uw boot liggen dus midden in het gezellige centrum, waar in de zomer veel evenementen worden georganiseerd. Er is meer dan genoeg te beleven als je een extra dag wilt blijven. Hellevoetsluis is centraal gelegen in de Delta.

Hellevoetsluis

Oud-Beijerland

25 km

De bestemming van vandaag is een van de grotere dorpen in dit echte landbouwgebied, Oud-Beijerland.
Het Spui slingert en kruipt aan beide zijden dwars door het midden van de uitgestrekte polders met velden en akkers. Na een aangename tocht brengt het ons naar een klein en gezellig haventje in het centrum.
De kleinere schepen kunnen in de binnenhaven worden afgemeerd, voor de grotere schepen is er een passantensteiger voor de sluis. Vanuit de haven wandel je zo de gezellige dorpskern met vele winkels en terrassen in.

OUD-BEIJERLAND

Dordrecht

20 km
We maken een uitstapje naar de oude handelsstad Dordrecht. Trapgevels, kanalen, grachten en prachtig gerestaureerde middeleeuwse gebouwen te midden van een levendige drukte kenmerken deze stad, die lang voor Amsterdam haar grote bloeiperiode beleefde en een knooppunt van handel was. En dat zie je nog steeds! Dordrecht is misschien wel een van lands best bewaarde geheimen. Waar anders vind je een stad op een eiland bomvol cultuur, bruisende festivals, ruige natuur en een rijk verleden dat je in de historische binnenstad nog overal ervaart.
Dordrecht

Strijen-Sas

16 km

We leggen aan in de kleine maar gezellige haven van Strijen Sas. Dit haventje ligt weer op het eiland Hoekse Waard en heeft een prachtig oud sluisje ("Sas") waardoor vroeger de platbodemschepen alle landbouwoogsten uit de polder afvoerden. Op onze laatste dag is het slechts een bescheiden afstand naar huis. We hebben dus de tijd om in alle rust van deze laatste dag te genieten.

Strijensas_