Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

Zierikzee

Aan de monding van de Oosterschelde is het voor velen een herkenningspunt: de stompe toren van Zierikzee.

Het lange aanvoerkanaal heeft aan het einde een grote sluisdeur, die de stad nog steeds beschermt tegen overstromingen bij stormen. Zierikzee is een levendige stad, en de passanten haven ligt op loopafstand van de vele terrasjes, winkels en restaurants.
Natuurlijk kunt u hier ook genieten van de vele "zilte lekkernijen" en kunt u bijna overal wel mosselen of Oosterscheldekreeft eten.

Zierikzee

Middelburg

Deze grotere stad midden op Walcheren is de hoofdstad van de provincie Zeeland, en er is hier nog veel meer aan de hand. Niet alleen is het een prachtige oude vestingstad, lang voordat Amsterdam het commerciële centrum van Noord-Nederland was, maar door de centrale ligging is er tegenwoordig veel te doen en te beleven.
Er worden regelmatig leuke markten georganiseerd, zoals een kunst- antiek- en ambachtenmarkt, een tweedehands boekenmarkt, een rommelmarkt en een nachtmarkt.
Bezoek een van de musea of maak een stadswandeling met een gids.

middelburg

Gent

Kortrijk

Lille

Aire sur la Lys

De Beaulieu River is gelegen in het zuid-Engelse graafschap Hampshire. De meanderende, ca. 18 km lange rivier ontspringt in het centrum van het New Forest en loopt door het kleine plaatsje Beaulieu voordat ze uitkomt in het westelijke deel van de Solent. Een prachtige plek om te genieten van de natuur.

Duinkerken

Duinkerken is ook één van de bekende havensteden. Net als de andere havens aan de noordkust van Frankrijk is het een rauwe combinatie van industrie en oude overblijfselen van vele eeuwen handel en commercie. De streek heeft een bijna "noordelijke" invloed omdat de Vlamingen hier lang de scepter hebben gezwaaid. Nogal "on-Franse" gebruiken en de plaatselijke taal markeren dit.

Graveslines

Veurne

Diksmuide

Nieuwpoort

Deze stad aan de rivier de IJzer bestaat al sinds de vroeg Middeleeuwen en heeft een tumultueus bestaan door de eeuwen heen vergaard. Bekendst in de geschiedenisboeken is wellicht de Slag bij Nieuwpoort in 1600, in de strijden tussen de Republiek der Nederlanden en de Spaanse bezetters. Tegenwoordig is de stad verdeeld in het deel rond de haven met vele leuke restuarnats en cafés en Nieuwpoort-Bad waar vele Belgen hun strandplezier komen beleven.

Oostende

Aan de Westvlaamse kust ligt de super gezellige badplaats Oostende. Haar eerste sporen beginnen al in de 8e eeuw en in de tijden nadien heeft de stad en haar omgeving veel meegemaakt. Het speelde een belangrijke rol in de vele oorlogen die in de Middeleeuwen in deze contreien woedden, maar kwam nooit zo goed tot bloei als nabijgelegen havensteden. Tegenwoordig een drukbezochte badplaats met supergezellige straatjes rondom het oude Mercator dok.

Blankenberge

Vlissingen

Vlissingen, havenstad aan de monding van de Westerschelde, heeft de langste zeeboulevard van Nederland. Hier kun je de passerende zeeschepen bijna aanraken. Onder de Spanjaarden werden nieuwe verdedigingswerken gebouwd rond de stad, het Keizersbolwerk werd gebouwd tussen 1548 en 1552, dat vandaag de dag nog steeds te zien is naast de huidige Koopmanshaven. De Nederlandse marineheld Michiel de Ruyter houdt de stad in de gaten, hij werkte zich op tot opperbevelhebber van de Nederlandse vloot en won vele zeeslagen. Met het strand en de zee binnen handbereik is Vlissingen een prachtige plek om de frisse zeelucht op te vangen.

Vlissingen

Yerseke

We landen in de wieg van de Zeeuwse oester: Yerseke (spreek uit als "ierseke").

Zelfs voor degenen die niet erg culinair aangelegd zijn, is deze plek absoluut een bezoek waard. Het oestermuseum en de uitleg over de teelt van dit "zilte goud" is leuk voor iedereen.
En als je een liefhebber van mosselen bent, is deze haven natuurlijk een absolute "must".

Zout en Zeeland krijgen hier echt hun fysieke vorm!

Yerseke