Zeeuwse Steden

Dat Zeeland als een van de eerste provincies haar rijkdom vergaarde met visserij en handel is in veel van de steden, groot en klein, nog goed terug te zien.
Daar waar de meeste mensen dit prachtige gebied dus denken te kennen van vooral strand en water, is er ook meer dan genoeg te beleven voor diegenen die ook graag genieten van cultuur, geschiedenis en de gezelligheid van de stad.
We nemen u deze keer graag mee op een ontdekkingsreis langs diverse mooie steden die Zeeland rijk is!

Beleving: 
  • Culinair
  • Dorpen en steden
  • Kinderen
Vaarwater types: 
  • Ontspannend
Reistijd: 
  • Week

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

Sint Annaland

36 km
De getijden bepalen het ritme van Sint Annaland, want het dorp heeft een getijdenhaven aan de Krabbenkreek en staat daardoor in directe verbinding met de Oosterschelde, het grootste nationale park van Nederland.De jachthaven en haar faciliteiten zijn bijzonder populair door de perfecte ligging. De bijzonderheden van de jachthaven zijn een publiek geheim. Restaurant De Buutengaets is gelegen in de jachthaven en geniet een goede reputatie. Op het zeldzame en mooie buitenterras aan het water kunt u genieten van verse Oosterscheldekreeft. Buiten de jachthaven kunt u voor anker gaan om te zwemmen of genieten van de rust van de zandbanken aan de overkant van het water. Kortom, deze haven is een prachtig vertrekpunt voor de Zeeuwse wateren.
St Annaland

Zierikzee

20 km

Aan de monding van de Oosterschelde is het voor velen een herkenningspunt: de stompe toren van Zierikzee.

Het lange aanvoerkanaal heeft aan het einde een grote sluisdeur, die de stad nog steeds beschermt tegen overstromingen bij stormen. Zierikzee is een levendige stad, en de passanten haven ligt op loopafstand van de vele terrasjes, winkels en restaurants.
Natuurlijk kunt u hier ook genieten van de vele "zilte lekkernijen" en kunt u bijna overal wel mosselen of Oosterscheldekreeft eten.

Zierikzee

Veere

32 km

Vanaf het Veerse Meer zien we de stad met het karakteristieke silhouet van de Grote Kerk al van veraf. Vanaf het water gaan we de oude haven van Veere in. Ontdek het labyrint van straatjes en geniet van dit levende openluchtmuseum. De wandeling door de vestingwerken is echt de moeite waard. De vele terrassen aan de haven nodigen uit om te genieten van een prachtig uitzicht over het Veerse Meer of de haven.

Veere

Middelburg

7 km

Deze grotere stad midden op Walcheren is de hoofdstad van de provincie Zeeland, en er is hier nog veel meer aan de hand. Niet alleen is het een prachtige oude vestingstad, lang voordat Amsterdam het commerciële centrum van Noord-Nederland was, maar door de centrale ligging is er tegenwoordig veel te doen en te beleven.
Er worden regelmatig leuke markten georganiseerd, zoals een kunst- antiek- en ambachtenmarkt, een tweedehands boekenmarkt, een rommelmarkt en een nachtmarkt.
Bezoek een van de musea of maak een stadswandeling met een gids.

middelburg

Yerseke

41 km

We landen in de wieg van de Zeeuwse oester: Yerseke (spreek uit als "ierseke").

Zelfs voor degenen die niet erg culinair aangelegd zijn, is deze plek absoluut een bezoek waard. Het oestermuseum en de uitleg over de teelt van dit "zilte goud" is leuk voor iedereen.
En als je een liefhebber van mosselen bent, is deze haven natuurlijk een absolute "must".

Zout en Zeeland krijgen hier echt hun fysieke vorm!

Yerseke

De Heen

36 km

De kleine, gezellige jachthaven te midden van het riet van de provincie Brabant biedt een prachtige uitvalsbasis. Wandel over paden door het vogelparadijs van Dintelse Gorzen of bekijk de rijke natuur vanuit het vogelhuisje in dit wandelgebied. Er is ook veel te ontdekken in Beneden Sas. Maak een rondleiding door het historische sluizencomplex of beklim de 15 meter lange trap die bij de bunker is gebouwd om het natuurgebied van bovenaf te ervaren. Daarna kunt u uw honger of dorst lessen in de prachtige boerderijtuin van het Beneden Sas restaurant.

De Heen