Zilte rust

Hiervoor komen velen met u naar Zeeland: rust, ruimte, natuur!
Zet koers vanuit onze thuishaven Willemstad en ontdek met ons de mooiste plekjes waar u zich soms alleen op de wereld zal wanen. We zoeken plekjes op waar u kunt kiezen voor een heerlijke nacht achter het anker, maar ook met praktische aanlegsteigers midden in de natuur en kleine, knusse haventjes.

Na een week op het Zeeuwse water zal u als herboren huiswaarts keren en zeker nog eens terug willen komen!

Beleving: 
  • Kinderen
  • Natuur
Vaarwater types: 
  • Ontspannend
Reistijd: 
  • Week

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

Tholen

35 km

De stad Tholen heeft een rijke historie en is een must voor elke bezoeker aan Zeeland. De stad heeft een beschermd stadsgezicht, en dat is niet voor niets. Oude dijken, windmolens, boerderijen en authentieke kernen zijn te vinden in Tholen. Rust en ruimte, omlijst door het Nationaal Park Oosterschelde. Er is geen andere manier dan de watersporters hier te verwennen. Vanuit de haven kunnen we de Oosterschelde in zeer korte tijd bereiken via de Bergse Diepsluis, of met een korte oversteek over het Amsterdam Rijnkanaal, de historische stad Bergen op Zoom, of nog verder, over de landsgrens, naar hartje Antwerpen!

Tholen

Colijnsplaat

32 km

Colijnsplaat, in de Zeeuwse taal Colijn, is een vissersdorp aan de monding van de Oosterschelde. Het is gelegen op het eiland Noord-Beveland. Bezoek de visafslag Colijnsplaat, die elke donderdag plaatsvindt. Een specialiteit hier is de Oosterscheldekreeft. Het dorp heeft maar liefst twee windmolens. Dit zijn twee windmolens uit 1727 en 1864, de 'Oude Molen' en de 'Nieuwe Molen', de laatste beter bekend als de 'Nieuwe Molen'.

Colijnsplaat

Grevelingen (Mosselbank)

24 km

Het Grevelingen meer, Europa's grootste zoutwatermeer, biedt een enorme diversiteit aan mogelijkheden. Vandaag blijven we dus ook lekker "hangen" op deze prachtige waterweg en genieten we van de natuur, het heerlijke zwemwater en vele andere mogelijkheden.
We overnachten midden in de natuur op een van de vele eilandjes, De Mosselbank, waar u kunt genieten van een dagje op en rond het water.
En mochten er kinderen aan boord zijn, dan is het zeker aan te raden om krabbetjes te vangen en lekker te zwemmen in het schone water.
Maak een avondwandeling over het kleine eiland en geniet van de zonsondergang en de rust die deze omgeving met zich meebrengt.

Grevelingen

Grevelingen (Archipel)

16 km

De Grevelingen bieden enorm veel verschillende mogelijkheden. We spenderen vandaag dan ook met alle plezier nog een heerlijke dag op dit mooie vaarwater.

Vanavond overnachten we midden in de natuur op een van de vele eilanden met aanleg faciliteiten. Ons eiland heeft de mooie naam "Archipel" en heeft, net als vele andere eilanden, een aantal mooie moderne steigers waar we kunnen afmeren voor de nacht. Ver van alle bewoning en lichtvervuiliing, dus met een beetje geluk moet het tellen van de sterren zou goed lukken op een heldere nacht!

Grevelingen

Brouwershaven

5 km

De enorme diversiteit van de Grevelingen blijkt uit de enorme keuze aan haltes op deze waterweg.

Zoals de meeste oude Zeeuwse steden was Brouwershaven vroeger een vissersdorp, maar ook een plaats waar handel werd gedreven. De welvaart die dit bracht is prachtig bewaard gebleven in prachtige gevels en gebouwen langs de haven. Kristalhelder zout water, gezellige stadjes, eilanden met prachtige moderne steigers midden in de natuur en dit alles zonder de invloed van de getijden. De Grevelingen, een waar paradijs voor velen!

Brouwershaven

De Heen

35 km

De kleine, gezellige jachthaven te midden van het riet van de provincie Brabant biedt een prachtige uitvalsbasis. Wandel over paden door het vogelparadijs van Dintelse Gorzen of bekijk de rijke natuur vanuit het vogelhuisje in dit wandelgebied. Er is ook veel te ontdekken in Beneden Sas. Maak een rondleiding door het historische sluizencomplex of beklim de 15 meter lange trap die bij de bunker is gebouwd om het natuurgebied van bovenaf te ervaren. Daarna kunt u uw honger of dorst lessen in de prachtige boerderijtuin van het Beneden Sas restaurant.

De Heen