Zilt Zeeland

Zeeland, zout, water, natuur… Slechts een paar woorden die deze prachtige provincie kenmerken. Ontdek ze aan boord van een van onze comfortabele Linssen jachten.

Deze vaartocht neemt u mee over het grootste zoutwatermeer van Europa, de Grevelingen, en het oostelijk deel van de Oosterschelde. Wilt u nog wat meer varen? Verleg dan de koers en bezoek het westelijke deel van de Oosterschelde met de beroemde Oosterscheldekering. Een indrukwekkend aanblik, vooral vanaf het water!

De ruimte, het zoute water, de verse geneugten van de zee en de prachtige vergezichten kenmerken deze tocht.
Veel plezier!

Beleving: 
  • Kinderen
  • Natuur
Vaarwater types: 
  • Avontuurlijk
Reistijd: 
  • Week

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

Oude Tonge

22 km

Deze gezellige plek heeft een kleine haven in het midden van het dorp, van waaruit alle faciliteiten op loopafstand liggen. Een mooie plek om de eerste nacht onderweg op je vaarvakantie door te brengen. De volgende ochtend genieten we van de prachtige natuur, die het ca. 1,5 km lange toegangswater aan beide kanten heeft. Grote delen van de natuur en de broedgebieden van de vogels zijn duidelijk zichtbaar vanuit onze positie achter het roer.

Oude Tonge

Brouwershaven

28 km

De enorme diversiteit van de Grevelingen blijkt uit de enorme keuze aan haltes op deze waterweg.

Zoals de meeste oude Zeeuwse steden was Brouwershaven vroeger een vissersdorp, maar ook een plaats waar handel werd gedreven. De welvaart die dit bracht is prachtig bewaard gebleven in prachtige gevels en gebouwen langs de haven. Kristalhelder zout water, gezellige stadjes, eilanden met prachtige moderne steigers midden in de natuur en dit alles zonder de invloed van de getijden. De Grevelingen, een waar paradijs voor velen!

Brouwershaven

Grevelingen (Archipel)

15 km

De Grevelingen bieden enorm veel verschillende mogelijkheden. We spenderen vandaag dan ook met alle plezier nog een heerlijke dag op dit mooie vaarwater.

Vanavond overnachten we midden in de natuur op een van de vele eilanden met aanleg faciliteiten. Ons eiland heeft de mooie naam "Archipel" en heeft, net als vele andere eilanden, een aantal mooie moderne steigers waar we kunnen afmeren voor de nacht. Ver van alle bewoning en lichtvervuiliing, dus met een beetje geluk moet het tellen van de sterren zou goed lukken op een heldere nacht!

Grevelingen

Sint Annaland

27 km
De getijden bepalen het ritme van Sint Annaland, want het dorp heeft een getijdenhaven aan de Krabbenkreek en staat daardoor in directe verbinding met de Oosterschelde, het grootste nationale park van Nederland.De jachthaven en haar faciliteiten zijn bijzonder populair door de perfecte ligging. De bijzonderheden van de jachthaven zijn een publiek geheim. Restaurant De Buutengaets is gelegen in de jachthaven en geniet een goede reputatie. Op het zeldzame en mooie buitenterras aan het water kunt u genieten van verse Oosterscheldekreeft. Buiten de jachthaven kunt u voor anker gaan om te zwemmen of genieten van de rust van de zandbanken aan de overkant van het water. Kortom, deze haven is een prachtig vertrekpunt voor de Zeeuwse wateren.
St Annaland

Yerseke

23 km

We landen in de wieg van de Zeeuwse oester: Yerseke (spreek uit als "ierseke").

Zelfs voor degenen die niet erg culinair aangelegd zijn, is deze plek absoluut een bezoek waard. Het oestermuseum en de uitleg over de teelt van dit "zilte goud" is leuk voor iedereen.
En als je een liefhebber van mosselen bent, is deze haven natuurlijk een absolute "must".

Zout en Zeeland krijgen hier echt hun fysieke vorm!

Yerseke

De Heen

36 km

De kleine, gezellige jachthaven te midden van het riet van de provincie Brabant biedt een prachtige uitvalsbasis. Wandel over paden door het vogelparadijs van Dintelse Gorzen of bekijk de rijke natuur vanuit het vogelhuisje in dit wandelgebied. Er is ook veel te ontdekken in Beneden Sas. Maak een rondleiding door het historische sluizencomplex of beklim de 15 meter lange trap die bij de bunker is gebouwd om het natuurgebied van bovenaf te ervaren. Daarna kunt u uw honger of dorst lessen in de prachtige boerderijtuin van het Beneden Sas restaurant.

De Heen