Zuidoost UK & Kanaaleilanden

Een mooiere vertrekhaven is bijna niet denkbaar. Waarvandaan? Uit Londen!
We gaan steeds zuidelijker naar het watersportmekka van Engeland, de zuidoostkust. Het eiland Wight, Portsmouth, de Solent en nog veel meer wachten op ons. De komende drie weken trekken we naar het zuiden, langs een mix van kleine en grote steden en havens.
en havens. Niet alleen rijden, maar natuurlijk ook genieten van het leven, dat is wat we gaan doen!
Tot slot steken we het Kanaal weer over en ontdekken we de fantastische mix van Frans en Engels leven op de Kanaaleilanden.

Londen

Burnham-on-Crouch

Gelegen aan de Crouch River, is Burnham een van die stereotype prachtige plaatsjes aan een mooie getijden rivier. Van origine vooral steunend op de ferry functie, later ook sterk in ontwikkeling als visserijhaven voor de kweek van oesters.

Chatham

Voor de Nederlanders is Chatham bijna een mythische naam. Gelegen aan de Medway was het hier dat de Nederlandse zeevaarder Michiel de Ruijter en zijn vloot de Engelse vloot in de 17e eeuw een zware slag toebracht. Mariniers werden hier voor het eerst ingezet en waren van mede verantwoordelijk voor het Nederlandse succes van de aanvallen.

Queenborough

Ramsgate

Eastbourne

Deze kuststad is voor velen die de Engelse kust verkennen ook een vaste stop plaats. Een grote marina, maar ook een authetiek stadscentrum tonen hoe lang dit al zo is geweest. Ook de prachtige pier met gouden koepel is een bezoekje waard.

Brighton

Een van de meest beroemde kustplaatsen aan de oostkust van Engeland is Brighton. Vooral de kenmerkende pier, maar ook het oude stadscentrum worden door velen bezocht én geroemd.

Cowes

Als er in Europe een "Mekka" benoemd kan worden voor de wedstrijdzeilerij, dan is dat het befaamde eiland Wight met het plaatsje Cowes wel. Gelegen in de prachtige wateren van de Solent, is het de thuishaven van de befaamde Cowes Week. Een regatta met allure die zeilers van over de gehele wereld aantrekt. Maar ook met onze jachten is het een meer dan aangename omgeving om te verblijven.

Beaulieu River

De Beaulieu River is gelegen in het zuid-Engelse graafschap Hampshire. De meanderende, ca. 18 km lange rivier ontspringt in het centrum van het New Forest en loopt door het kleine plaatsje Beaulieu voordat ze uitkomt in het westelijke deel van de Solent. Een prachtige plek om te genieten van de natuur.

Lymington

Aan de rand van het New Forest heeft het historische stadje Lymington veel te bieden voor zijn bezoekers. Deze kleurrijke kustplaats is een oude zeehaven met een rijke maritieme geschiedenis.Lymington, gelegen aan de westoever van de rivier de Lymington, aan de rand van de Solent, is een belangrijk jachtcentrum met niet minder dan drie jachthavens en een thuishaven voor veel watersporters.Het dorp werd gesticht door de Angelsaksen en heeft een lange geschiedenis. In het Domesday Book staat het als "Lentune" vermeld. Vanaf de vroege Middeleeuwen tot de 19e eeuw was Lymington bekend om zijn zoutwinning, later in het begin van de 19e eeuw begon en groeide de stad uit tot een bloeiende scheepsbouwindustrie.Veel van de architectuur die u vandaag de dag in Lymington ziet, is van Georgiaanse en Victoriaanse makelij. De High Street, die er overwegend Georgisch uitziet, bestaat in feite uit een eclectische mix van Georgisch, Victoriaans, Art Deco met enkele sporen van Middeleeuwse architectuur en is zeker een bezoek waard.

Bournemouth

Gelegen in het graafschap Dorset is Bournemouth een van de meest zuidwestelijke plaatsen die we aandoen. We benaderen de haven van Poole via de Brownsea Roads en vinden onze weg naar de haven.

Guernsey

Die Kanalinseln sind seit 5000 v. Chr. von Menschen bewohnt. Wegen ihrer strategischen Lage wurden die Inseln von vielen Monarchen begehrt. Eine Geschichte, die fast überall zu finden ist, so auch auf Guernsey. Durch die besondere Lage herrscht hier ein ganz anderes Klima und man wähnt sich eher an der Cote d'Azur als an einer englischen Küste.

Dielette

Aan de zuidkust van Normandië ligt de kleine getijdenhaven van Diëlette. Van hier vertrekken er ferries naar de verschillende Kanaaleilanden en ook wij maken er een tussenstop in onze route noordwaarts.

Cherbourg

Deze grote Franse havenstad staat bol van de bedrijvigheid en dat al gedurende vele eeuwen. Het is een echte zeehaven met vele gezichten. We meren af in een van de jachthavens dicht bij het centrum van de oude stad.