Linssen Grand Sturdy 500 AC Variotop

Blueberry

Personen

2-6

Cabines

3

Douche

2

Toiletten

2

Bouwjaar

2022

Motor

2 x Volvo Penta D3-150 150PS

Lengte

16,45

Breedte

4,88

Hoogte (min.)

3,49

Diepte

1,29

Snelheid (gemid)

8 knopen / 14 km/s

Diesel/water

2 x 1185/440

Variotop

Boegschroef

Ja

Hekschroef

Ja

Stabilisatoren

Ja

Hetelucht verwarming

Ja

Airconditioning

Ja

Boeken

Blue Water Motor jacht Charters voor royaal cruisen

Nu al te boeken voor seizoen 2023

De optelsom van luxe, vaarcomfort en kwaliteit van de Linssen werf vindt u ook terug in de Blue Water vloot van Dutch Yacht Rentals. Dit ruime schip is een luxueus appartement op het water. Maar wel één die u elke dag weer een ander uitzicht biedt!

Het schip is halverwege oktober 2021 te water gelaten en per direct te reserveren voor uw volgende charter.
Wilt u zeker zijn van een vakantie met dit prachtige schip? Deze Linssen Grand Sturdy 500 AC Variotop is nu al te boeken voor volgend jaar.

Onderstaande foto’s zijn zowel van Blueberry als van een zusterschip met een andere specificatie. Aan de foto’s en de getoonde uitrusting kunnen derhalve geen rechten worden ontleed, deze dienen enkel als impressie.

Interieur foto's

De bovenstaande foto’s zijn van Blueberry en een zusterschip, ze zijn alleen bedoeld om een indruk te geven.

Achterhut

De achterkajuit biedt ruimte aan de kapiteinshut en bestaat uit een vrijstaand tweepersoonsbed, dat bijna garant staat voor weldadige nachten met een comfortabele lattenbodem en een matras van 14 cm dik. Onder het grote bed vindt u diepe lades en rondom de kajuit vindt u diverse ruime kasten zodat er volop opbergmogelijkheden zijn. De stijlvolle en hoogwaardige nautische vloerbedekking geeft de kamer een luxe uitstraling. Een 32″ TV, bureau en aparte kaptafel maken de kamer compleet.
En suite vindt u de zeer ruime badkamer, of beter, het aparte toilet en douche. Ook hier zijn materialen en voorzieningen van de hoogste kwaliteit gebruikt en zult u zich zeker thuis voelen.

Voorhutten van de Linssen Grand Sturdy 500 AC

De voorkajuit is bijna net zo ruim als de “kapiteinshut” in het achterschip. Deze hut is ook uitgerust met een vrijstaand tweepersoonsbed en ruime garderobekasten. Met privétoegang, u gebruikt gewoon de aangrenzende aparte toiletruimte. Een deur verder in de hal vindt u de aparte douche.
De gastenhut bevindt zich aan bakboordzijde van het schip. Het is voorzien van twee eenpersoonsbedden; een van deze bedden kan worden verschoven zodat het ook kan worden omgebouwd tot een tweepersoonsbed.

Sanitair

De achterkajuit heeft zijn eigen volledig uitgeruste sanitaire voorzieningen, de twee voorkajuiten delen de voorzieningen aan de stuurboordzijde van het schip. De toiletten zijn volledig elektrisch en uiteraard voorzien van de nieuwste accessoires.
Het zal u hier aan niets ontbreken.

Salon en kombuis

In het midden van het schip vindt u de even ruime salon en kombuis. Ook hier zal het u niet snel aan iets ontbreken! De “scheepskok” heeft een scala aan “hulpjes” ter beschikiing: een vierpits inductiekookplaat, veel werk- en bergruimte, combi-oven met grill, magnetron en hete lucht, koelkast, afwasmachine en natuurlijk een diepe spoelbak.
Aangrenzend aan de kombuis is een gezellige ’treinzit’ waar de bemanning kan ontbijten, een spelletje kan spelen tijdens de culinaire activiteiten of de chef kan assisteren.

Achterin de salon bevindt zich de lounge met een grote L-vormige bank en een extra grote salontafel. Deze tafel is volledig elektrisch in hoogte verstelbaar, zodat hij ook als eettafel kan dienen.
Samen met de losse zetel kunt u dus ook in de salon eten.

De 49″ TV in de achterwand, de koffiecorner met volautomatische espressomachine, de flessenkoeler en extra koelkast maken de luxe uitrusting nog completer.

Exterieur foto's

Bovenstaande foto’s zijn zowel van Blueberry als van een zusterschip en dienen derhalve enkel nog als sfeerimpressie.

De romp van deze Linssen Grand Sturdy 500 AC Variotop is geheel gebouwd volgens de Linssen Yachts SPH®-constructiemethode. Dit zorgt niet alleen voor een unieke vaarervaring, maar ook voor een hoog niveau van veiligheid en prettig vaargedrag bij het varen op open water. Twee 150pk VolvoPenta motoren, de zeer krachtige boeg- en hekschroef en het gerenommeerde MagnusMaster stabilisatiesysteem zorgen ervoor dat er bijna geen omstandigheid is waar u niet veilig en comfortabel kunt varen.

Cabrio of dicht varen

In tegenstelling tot de andere schepen van de AC-lijn is de Variotop uitgerust met het volledig zelfontwikkelde, gelijknamige systeem waarmee u met één druk op de knop volledig “open” of “dicht” van uw tocht kunt genieten. U kiest zelf of u “cabrio of “dicht” gaat varen.

Stuurhut

In de stuurhut op het bovendek zit je heel comfortabel en heb je een uniek uitzicht op de wereld om je heen. De schipper heeft alles bij de hand wat hij nodig heeft (twee MFD kaartplotters met 16″ schermen, VHF/AIS/radar, stuurautomaat, stabilisatoren) en ook de bemanning zal niet gauw iets tekort komen. Naast alle “nautische benodigdheden” voor een veilige en comfortabele reis, is er een kleine “Wetbar” met koelkast en gootsteen.

Het achterdek

Via de dubbele deuren bereikt u het achterdek waar u zeer comfortabel kunt genieten van de U-vormige achterbank met afsluitbare teakhouten luiken en geïntegreerde dekboxen. Natuurlijk zowel tijdens het varen of voor anker of afgemeerd.

De tafel kan (elektrisch) neergelaten worden en maakt zo gemakkelijk een ruime “loungebank” samen met de rugkussens. Maar natuurlijk alleen als je het dak open hebt! Zoals op alle Linssen jachten is het achterdek van de 500 Variotop voorzien van een luxe kuiptent die in veel verschillende configuraties kan worden geopend of gesloten. En natuurlijk allemaal heel gemakkelijk en vlot!

Buitendouche & zwemtrap

Op het teakdek (rondom alle dekken en op de opbouw) is er natuurlijk ook ruimte genoeg! Via de twee vaste trappen aan de achtersteven van het schip kunt u het ruime zwemplateau bereiken.
Deze is uiteraard uitgerust met een zwemtrap en een lekkere buitendouche om het zoute water na het zwemmen af te spoelen.
Maar het zwemplateau heeft nog een verrassing: het kan hydraulisch worden “afgezonken”, zodat u gemakkelijk een bijboot* aan boord kunt nemen.

Het voordek

Op het voordek van de Linssen Grand Sturdy 500 AC vindt u, naast de elektrisch strijkbare mast, natuurlijk alle ruimte om te genieten. Twee extra “comfort seats” zijn al aan boord, zodat u altijd daar kunt zitten waar de zon schijnt!

Extra's

Blue Water Holidays

Bij het ontwerpen en specificeren van de Linssen Grand Sturdy 500 AC is vooral gekeken naar het maken van langere tochten op open/groter water. Tochten van meerdere weken langs de kust en over zee liggen haar net zo goed als die op kleinere binnenwateren en rivieren.

Maar vooral hebben we dit jacht in onze vloot opgenomen met ons nieuwe Blue Water Flottielje programma in gedachten.
Een Blue Water Flottielje is misschien niet voor iedereen een bekend begrip. In dit unieke programma zetten wij met speciaal daarvoor uitgeruste schepen koers naar nieuwe kusten en te ontdekken wateren die de meeste stalen motorjachten normaal gesproken niet aan doen.

Wij ontsluiten zo een heel nieuw gebied, met een concept dat u zo veel mogelijk probeert te “ontzorgen”. Op een van de deelnemende schepen vaart de flottieljeleider mee en hij houdt zich bezig met al die zaken die vele mensen als belemmerend ervaren.
Hij zorgt voor de planning met getijden, weer, stroming en al het andere wat met veilig navigeren te maken heeft. Maar hij zorgt ook voor het tijdig regelen van ligplaatsen in de havens, interessante en leuke excursies en natuurlijk technische en nautische ondersteuning.

Wilt u meer lezen over deze uitdagende en mooie reizen? Kijk dan op onze speciale pagina.

Disclaimer

Blueberry meet in totaal meer dan 16 meter in lengte en is daarom bij Nederlandse wet enkel te huur voor schippers die beschikken over een officieel Vaarbewijs (ICC) of nationaal equivalent. Daarnaast dient bij reservering een uitgebreid vaarresume te worden overlegd waaruit (recente) ervaring met schepen van deze afmetingen dient te worden aangetoond.
Ook een VHF diploma is een vereiste voor minimaal één opvarende (niet perse de schipper).
Ein UKW-Diplom ist auch für mindestens eine Person an Bord erforderlich (nicht notwendigerweise der Skipper).

Onze jachten