Zuid-Holland

Vaargebied Zuid-Holland

De Zuidhollandse wateren hebben vele gezichten en karakters. Van de grote open wateren in de Delta tot de kleinere rivieren en plassen meer naar het binnenland. Wat ze gemeen hebben is een enorme diversiteit en grote toegankelijkheid. Van het grootste zoutwatermeer, de Grevelingen, tot de knusse plassen van De Kaag met hun authentieke watersport sfeer, alles is er te vinden.

Voor veel rust en ruimte lenen de Zuidhollandse Stromen zich perfect. De inmiddels semi afgesloten zeearmen van Grevelingen en Haringvliet bieden veel afwisseling tussen rustieke kleine dorpjes en meer levendigheid in stadjes zoals Hellevoetsluis. Vaar je de “rivier” op en zet je koers richting het achterland, dan zie je dan de verbinding met de grote rivieren richting het Oosten en de Biesbosch op korte vaarafstand zijn.

Wil je een wat compacter vaarwater? Zet dan koers naar het Noorden en ontdek de mooie binnenwateren richting het Groene Hart. Varen tussen de weilanden, midden door het dagelijks leven en steden als Leiden, Den Haag en Gouda hebben enorm veel leuks te bieden.