Rondje Zeeland

Zeeland… een vaargebied met zo ontzettend veel afwisseling en mogelijkheden. Hier een voorbeeld van een vaartocht met een motorjacht langs de bekendere plaatsen van de provincie. Na vertrek uit Willemstad zetten we koers richting Bruinisse, nog steeds een zeer actieve vissershaven vanwaar veel van de Nederlandse mosseloogst komt. Vervolgens doen we niet alleen Zierikzee aan, maar schieten we ook het Veerse Meer op om het pittoreske Veere te bekijken en gaan we de dag erna, na een rondje het het Meer zelf, langzaam aan richting Goes. Eén van de echte Zeeuwse steden met veel bedrijvigheid en gezelligheid. Meer af bij de Werf of midden in het oude stadscentrum. Na een dag zoveel gezien te hebben, is het weer heerlijk om te genieten van de ruimte van de Oosterschelde. Proef het zout en laat de wind door je haren wapperen. We eindigen de dag in die andere echte vissershaven, Yerseke. Hier wordt nog echt gewerkt, dat zie je aan alles. Verse oesters, hoe de teelt verloopt en nog veel meer zie je hier direct voor je ogen. En natuurlijk is er van al dat heerlijks ook te genieten in één van de vele restaurants. Langzamerhand moeten we de koers weer huiswaarts verleggen. Maar voor dat we het laatste stuk gaan varen, gaan we eerst nog weer even terug het zoete water op. Via de Schelde Rijn verbinding doen we het gezellige Brabantse Bergen op Zoom aan. Vanuit hier is het nog een mooie dagtocht terug naar huis over het Volkerak tot we in de verte weer de Wallen van Willemstad zien opdoemen.

Beleving: 
  • Culinair
  • Dorpen en steden
  • Kinderen
  • Natuur
Vaarwater types: 
  • Avontuurlijk
Reistijd: 
  • Week

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

Bruinisse

30 km

Bruinisse is dé thuisbasis van veel mosselvissers. Maar door de aanwezigheid van een grote moderne jachthaven en een groot vakantiepark is het in het zomerseizoen altijd gezellig druk met watersporters en andere bezoekers.
Bruinisse ligt aan het grootste zoutwatermeer van Europa, het Grevelingenmeer. Kristalhelder water zonder getijden of stromingen met alle ruimte om te genieten van zwemmen, vissen, spelen en nog veel meer!

Bruinisse

Zierikzee

25 km

Aan de monding van de Oosterschelde is het voor velen een herkenningspunt: de stompe toren van Zierikzee.

Het lange aanvoerkanaal heeft aan het einde een grote sluisdeur, die de stad nog steeds beschermt tegen overstromingen bij stormen. Zierikzee is een levendige stad, en de passanten haven ligt op loopafstand van de vele terrasjes, winkels en restaurants.
Natuurlijk kunt u hier ook genieten van de vele "zilte lekkernijen" en kunt u bijna overal wel mosselen of Oosterscheldekreeft eten.

Zierikzee

Veere

33 km

Vanaf het Veerse Meer zien we de stad met het karakteristieke silhouet van de Grote Kerk al van veraf. Vanaf het water gaan we de oude haven van Veere in. Ontdek het labyrint van straatjes en geniet van dit levende openluchtmuseum. De wandeling door de vestingwerken is echt de moeite waard. De vele terrassen aan de haven nodigen uit om te genieten van een prachtig uitzicht over het Veerse Meer of de haven.

Veere

Goes

29 km
De middeleeuwse haven van Goes is een fantastische plek om te liggen vanwege het uitzicht op de prachtige historische gebouwen. De kademuren van de stadshaven behoren tot de Rijksmonumenten van de stad. De namen van de kades doen ons nog steeds denken aan de goederen die hier zijn aangekomen: Turfkaai, Bierkaai. Ga de straatjes in direct achter de Grote Markt, waar de meeste winkels zich bevinden. Twee keer per week, op dinsdag en zaterdag, kunt u de gezellige weekmarkt in Goes bezoeken met vele kraampjes.
Goes

Yerseke

17 km

We landen in de wieg van de Zeeuwse oester: Yerseke (spreek uit als "ierseke").

Zelfs voor degenen die niet erg culinair aangelegd zijn, is deze plek absoluut een bezoek waard. Het oestermuseum en de uitleg over de teelt van dit "zilte goud" is leuk voor iedereen.
En als je een liefhebber van mosselen bent, is deze haven natuurlijk een absolute "must".

Zout en Zeeland krijgen hier echt hun fysieke vorm!

Yerseke

Bergen op Zoom

18 km

Waar de provincies Brabant en Zeeland elkaar kussen ligt de eeuwenoude parel, Bergen op Zoom.
Geniet van culinaire lekkernijen en proef de cultuur in een historische ambiance. De middeleeuwse straten en pleinen bieden vele uren wandelplezier.
De smalle straatjes, oude pleinen en eigenzinnige monumenten vertellen het verhaal van een rijk en bewogen verleden dat meer dan achthonderd jaar teruggaat. Er zijn meer dan 800 monumenten in het centrum van de stad, we komen ogen tekort!

Bergen op Zoom