Biesbosch

Op korte afstand van Willemstad kunt u genieten van het natuurschoon van de Biesbosch. De vele beekjes, sloten en kanalen in het natuurpark maken het park tot een ware ontdekkingstocht door de ongerepte en authentieke Hollandse natuur. Zo moet het vele eeuwen geleden zijn geweest in dit prachtige stroomgebied! De bever, honderden vogelsoorten, waaronder de zeearend, en talloze planten en vissen zijn de thuisbasis van deze groene schoonheid. En u kunt dit alles ervaren vanuit het comfort van uw eigen luxe motorjacht. De vele steigers en prachtige ankerplaatsen maken een verblijf van meerdere dagen in natuurpark De Biesbosch tot een echt avontuur. De stilte is bijna overweldigend als het licht langzaam achter de bomen verdwijnt en je met rust wordt gelaten. Rijd een paar uur verder en u kunt genieten van een andere mooie oude vestingstad: Heusden is slechts een korte boottocht verderop in de rivier. Zo kunt u niet alleen genieten van de natuur, maar ook een leuk terrasje pakken en een mooie wandeling maken door de oude stad. Er zijn vele manieren om naar huis terug te keren: Maak een rondvaart door het rivierenlandschap, maak een korte boottocht op de Kil voor een bezoek aan de oude binnenstad van Dordrecht of geniet van de rust in kleine jachthavens zoals die van Lage Zwaluwe, Strijen Sas (een mooie oude sluis houdt het water hier weg van de polder) en Numansdorp.

Beleving: 
  • Natuur
Vaarwater types: 
  • Ontspannend
Reistijd: 
  • Week

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

Drimmelen

Omdat deze prachtige natuur van de Biesbosch veel mensen uitnodigt om langer te blijven, kiezen we een bestemming die niet te ver weg is van al dit moois. Vandaag gaan we de provinciegrens over en landen we in Drimmelen.
Een mooie en moderne jachthaven aan de rand van de Biesbosch.

Drimmelen

Biesbosch (Ankerplek)

Vandaag slapen we een nacht op ons eigen jacht midden in de natuur van de prachtige Biesbosch. We zijn hier echt vrij, als maar niet langer dan drie nachten op dezelfde plaats voor anker gaan.
Het uitzicht op de wilgenbossen en groene oevers, de rust van de natuur zorgen voor een heerlijke nachtrust. De Biesbosch is een groot gebied met getijdenverschillen, dus er moet rekening worden gehouden met ondieptes, stromingen en lange afstanden.

Biesbosch

Heusden

Voor de Brabantse gastvrijheid zijn we op weg naar Heusden. Als we met onze eigen boot onder de brug door varen, worden we omringd door de historische binnenhaven. Net als de thuishaven van Willemstad is ook Heusden een oude vestingstad, we wanen ons vele eeuwen terug in de tijd. De vestinggeschiedenis van Heusden is in bijna elke straat en in elke steen te voelen. Naast leuke winkels en leuke restaurants en Fort Heusden zijn er ook veel kunstgalerieën. Beklim de vestingwerken en breng een mooie dag door.

Heusden

Biesbosch (Aanlegsteiger)

Langs de oevers in De Biesbosch vindt je diverse aanlegplekken en -steigers. We kunnen hier tijdens onze vaartocht aanleggen om aan land te gaan voor bijvoorbeeld een wandeling of een picknick. De vaarkaart van het gebied Nationaal Park De Biesbosch geeft duidelijk aan waar je wel en niet mag varen, welke kreken alleen voor de kleinere boten (kano’s en roeiboten) toegankelijk zijn.

Biesbosch

Lage Zwaluwe

De voortuin van De Biesbosch. Dit veelzijdige gebied is uitermate geschikt voor een mooie fiets- of wandeltocht. U zult verbaasd zijn over de grote verschillen in landschap in een gebied van 10 bij 20 kilometer. In de landelijke omgeving kunt u zogenaamde boerenboodschappen doen, bezoek eens een lekkere kaasboerderij of koop uw groenten en fruit bij de boer.

Veel plezier!

lage zwaluwe

Strijen-Sas

We leggen aan in de kleine maar gezellige haven van Strijen Sas. Dit haventje ligt weer op het eiland Hoekse Waard en heeft een prachtig oud sluisje ("Sas") waardoor vroeger de platbodemschepen alle landbouwoogsten uit de polder afvoerden. Op onze laatste dag is het slechts een bescheiden afstand naar huis. We hebben dus de tijd om in alle rust van deze laatste dag te genieten.

Strijensas_

Numansdorp

We stoppen bij het gezellige Numansdorp. Een klein dorp aan het Hollands Diep. Deze kleine dorpshaven ligt niet ver van Willemstad, dus u heeft genoeg tijd om in alle rust van uw laatste dag te genieten. Geniet vandaag nog van een ontspannen dag voordat u naar de thuishaven vaart. Maak een lange wandeling, een fietstochtje of zoek een gezellig terras op.

 

Numansdorp