Grevelingen

Beleving: 
  • Kinderen
  • Natuur
Vaarwater types: 
  • Ontspannend
Reistijd: 
  • Week

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

Middelharnis

Al in de Middeleeuwen werden het dorp Middelharnis en de omliggende polders met vereende krachten uit de zee gezekerd en vormden eeuwenlang een uitvalsbasis voor de vissers.
Vandaag de dag een gezellig dorp met diverse winkels, restaurants en terrassen. Op de zuidelijke oever van het Haringvliet passeren we verschillende vogelbroedplaatsen. Hier heerst al jaren het "schijngetij" veroorzaakt door de rivier, en deze gebieden bieden natuurliefhebbers een prachtig uitzicht.

Middelharnis

Hellevoetsluis

Marina Hellevoetsluis is een prachtig gelegen, moderne jachthaven met ruime ligplaatsen, heerlijk rustig nét buiten de vesting van deze oude marinehaven. Vaart u de stadshaven na de vuurtoren binnen, dan zien we de andere ligplaatsen achter de draaibrug ook al  liggen.
Deze tweede jachthaven ligt midden in de vesting Hellevoetsluis. U en uw boot liggen dus midden in het gezellige centrum, waar in de zomer veel evenementen worden georganiseerd. Er is meer dan genoeg te beleven als je een extra dag wilt blijven. Hellevoetsluis is centraal gelegen in de Delta.

Hellevoetsluis

Tiengemeten (zwemstop)

Geniet van het ankeren bij Tiengemeten, het enige 'echte' eiland in het zuidwesten van Nederland. Het is alleen te bereiken met de veerboot vanaf de Hoekse Waard, vandaar een echte oase van rust in de uitgestrekte natuur van de Delta. Maak kennis met het grazende robuuste vee, de moerassige rietvelden, duizenden watervogels en eeuwenoude boomgaarden. Misschien hebben we geluk en ontdekken we zelfs beverburchten langs de kust.

Tiengemeten zwemstop

Bruinisse

Bruinisse is dé thuisbasis van veel mosselvissers. Maar door de aanwezigheid van een grote moderne jachthaven en een groot vakantiepark is het in het zomerseizoen altijd gezellig druk met watersporters en andere bezoekers.
Bruinisse ligt aan het grootste zoutwatermeer van Europa, het Grevelingenmeer. Kristalhelder water zonder getijden of stromingen met alle ruimte om te genieten van zwemmen, vissen, spelen en nog veel meer!

Bruinisse

Brouwershaven

De enorme diversiteit van de Grevelingen blijkt uit de enorme keuze aan haltes op deze waterweg.

Zoals de meeste oude Zeeuwse steden was Brouwershaven vroeger een vissersdorp, maar ook een plaats waar handel werd gedreven. De welvaart die dit bracht is prachtig bewaard gebleven in prachtige gevels en gebouwen langs de haven. Kristalhelder zout water, gezellige stadjes, eilanden met prachtige moderne steigers midden in de natuur en dit alles zonder de invloed van de getijden. De Grevelingen, een waar paradijs voor velen!

Brouwershaven

De Heen

De kleine, gezellige jachthaven te midden van het riet van de provincie Brabant biedt een prachtige uitvalsbasis. Wandel over paden door het vogelparadijs van Dintelse Gorzen of bekijk de rijke natuur vanuit het vogelhuisje in dit wandelgebied. Er is ook veel te ontdekken in Beneden Sas. Maak een rondleiding door het historische sluizencomplex of beklim de 15 meter lange trap die bij de bunker is gebouwd om het natuurgebied van bovenaf te ervaren. Daarna kunt u uw honger of dorst lessen in de prachtige boerderijtuin van het Beneden Sas restaurant.

De Heen