“Sportief” Zeeland

Beleving: 
  • Culinair
  • Dorpen en steden
  • Sportief
Vaarwater types: 
  • Avontuurlijk
Reistijd: 
  • Week

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

Tholen

34 km

De stad Tholen heeft een rijke historie en is een must voor elke bezoeker aan Zeeland. De stad heeft een beschermd stadsgezicht, en dat is niet voor niets. Oude dijken, windmolens, boerderijen en authentieke kernen zijn te vinden in Tholen. Rust en ruimte, omlijst door het Nationaal Park Oosterschelde. Er is geen andere manier dan de watersporters hier te verwennen. Vanuit de haven kunnen we de Oosterschelde in zeer korte tijd bereiken via de Bergse Diepsluis, of met een korte oversteek over het Amsterdam Rijnkanaal, de historische stad Bergen op Zoom, of nog verder, over de landsgrens, naar hartje Antwerpen!

Tholen

Vlissingen

60 km

Vlissingen, havenstad aan de monding van de Westerschelde, heeft de langste zeeboulevard van Nederland. Hier kun je de passerende zeeschepen bijna aanraken. Onder de Spanjaarden werden nieuwe verdedigingswerken gebouwd rond de stad, het Keizersbolwerk werd gebouwd tussen 1548 en 1552, dat vandaag de dag nog steeds te zien is naast de huidige Koopmanshaven. De Nederlandse marineheld Michiel de Ruyter houdt de stad in de gaten, hij werkte zich op tot opperbevelhebber van de Nederlandse vloot en won vele zeeslagen. Met het strand en de zee binnen handbereik is Vlissingen een prachtige plek om de frisse zeelucht op te vangen.

Vlissingen

Cadzand

20 km

Alleen Cadzand-Bad en Domburg mogen het predikaat heilzame badplaats dragen. Zij voldoen aan de Europese kwaliteitscriteria voor Thalassotherapie, dit predicaat krijgt een badplaats alleen als de heilzame werking van zeewater, het klimaat, en de bodemproducten is onderzocht en heilzaam is verklaard. Hoe heerlijk en gezond is het dan niet om aan te meren in de nieuwe, moderne haven. Laten we genieten van dit ultieme gevoel van heilzame rust, ruimte en ontspanning tijdens ons verblijf aan zee.

Cadzand

Veere

32 km

Vanaf het Veerse Meer zien we de stad met het karakteristieke silhouet van de Grote Kerk al van veraf. Vanaf het water gaan we de oude haven van Veere in. Ontdek het labyrint van straatjes en geniet van dit levende openluchtmuseum. De wandeling door de vestingwerken is echt de moeite waard. De vele terrassen aan de haven nodigen uit om te genieten van een prachtig uitzicht over het Veerse Meer of de haven.

Veere

Zierikzee

30 km

Aan de monding van de Oosterschelde is het voor velen een herkenningspunt: de stompe toren van Zierikzee.

Het lange aanvoerkanaal heeft aan het einde een grote sluisdeur, die de stad nog steeds beschermt tegen overstromingen bij stormen. Zierikzee is een levendige stad, en de passanten haven ligt op loopafstand van de vele terrasjes, winkels en restaurants.
Natuurlijk kunt u hier ook genieten van de vele "zilte lekkernijen" en kunt u bijna overal wel mosselen of Oosterscheldekreeft eten.

Zierikzee

De Heen

39 km

De kleine, gezellige jachthaven te midden van het riet van de provincie Brabant biedt een prachtige uitvalsbasis. Wandel over paden door het vogelparadijs van Dintelse Gorzen of bekijk de rijke natuur vanuit het vogelhuisje in dit wandelgebied. Er is ook veel te ontdekken in Beneden Sas. Maak een rondleiding door het historische sluizencomplex of beklim de 15 meter lange trap die bij de bunker is gebouwd om het natuurgebied van bovenaf te ervaren. Daarna kunt u uw honger of dorst lessen in de prachtige boerderijtuin van het Beneden Sas restaurant.

De Heen