Nautische stedentrip

Op zoek naar meer avontuur? Lonken stad, architectuur, rivier en bijzondere vergezichten? Scheep dan in op deze tocht en ontdek de tegenstelling tussen het authentieke oude stadscentrum van handelsstad Dordrecht met de inmiddels wereldbefaamde architectonische hoogstandjes die er in Rotterdam te bezichtigen zijn. Onderweg over rivieren, langs de molens van Kinderdijk en het prachtige polderlandschap van de Hoekse Waard.

Beleving: 
  • Culinair
  • Dorpen en steden
Vaarwater types: 
  • Avontuurlijk
Reistijd: 
  • Week

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

Dordrecht

27 km
We maken een uitstapje naar de oude handelsstad Dordrecht. Trapgevels, kanalen, grachten en prachtig gerestaureerde middeleeuwse gebouwen te midden van een levendige drukte kenmerken deze stad, die lang voor Amsterdam haar grote bloeiperiode beleefde en een knooppunt van handel was. En dat zie je nog steeds! Dordrecht is misschien wel een van lands best bewaarde geheimen. Waar anders vind je een stad op een eiland bomvol cultuur, bruisende festivals, ruige natuur en een rijk verleden dat je in de historische binnenstad nog overal ervaart.
Dordrecht

Woudrichem

25 km

Over de Afgedamde Maas slingeren we langzaam naar de grens met Zuid-Holland, maar we blijven gewoon in deze prachtige zuidelijke provincie. Als u de kaart bekijkt, ziet u meteen dat Woudrichem al de derde "stervormige" stad op onze route is. Deze strategisch gelegen stad werd in de Middeleeuwen ter verdediging gebouwd in de vorm van een ster en heeft vandaag de dag nog steeds deze karakteristieke stervorm op de waterkaart!

Woudrichem

Vianen

26 km

Met 190 monumenten kan Vianen zich met recht een monumentale stad noemen. De geschiedenis is op elke straathoek te vinden, bijvoorbeeld bij de waterpomp in de Voorstraat en bij monumentale panden als het Stadhuis en de Lekpoort.
Er zijn veel wandelmogelijkheden! We kunnen door de polder lopen, langs de Lek, over de Diefdijk, door het Viaanse Bos en natuurlijk door het historische centrum van Vianen.

Vianen

Rotterdam

52 km

Wat heeft Rotterdam eigenlijk niet te bieden? Een bezoek aan deze bruisende stad is dan ook méér dan de moeite waard.
Er zijn verschillende havens waar u kunt overnachten; de Oude Haven biedt ruimte aan passanten die Rotterdam een paar dagen willen verkennen en herbergt onder andere platbodems en klippers , die na restauratie op de oude scheepswerf, de rijke maritieme geschiedenis van Rotterdam levend houden.
Wil je meer leven in de brouwerij? Dan is de Veerhaven - gelegen in het Scheepvaartkwartier - met zijn prachtige historische schepen een populaire plek om te eten, te drinken en te dansen. Op zomerse dagen zijn de terrassen tot laat in de nacht vol.

boot-huren-rotterdam

Rhoon

24 km

De Rhoonse Grienden zijn, net als de Carnisse Grienden en de Ridderkerkse Grienden, zogenaamde zoetwatergetijdengebieden aan de Oude Maas. Deze oude velden liggen buiten de dijk en staan onder invloed van de getijden. Grote delen van het gebied staan twee keer per dag onder water. Het gebied heeft daardoor een bijzondere flora en fauna. Het kasteel van Rhoon in Rhoon is een versterkte donjon die in 1432 door de familie Van Duyvelant werd gebouwd. Het kasteel ligt vlakbij de middeleeuwse dorpskern, inclusief de dorpskerk en het Huis in Pendrecht.

Rhoon