Zeeland

Ontdek de typische Zeeuwse dorpen en steden, geniet van verse oesters uit de monding van de Oosterschelde en de ruimte en breedte van de waterwegen! Deze wekelijkse tocht biedt de ideale combinatie van rust, ruimte, natuur en gezelligheid in de vele mooie aanlegplaatsen. Natuurlijk zijn er veel variaties op deze route. Rijd langer of korter, andere stops, alles is mogelijk! Wie associeert Zeeland niet met een vakantie op en rond het water? Open water, natuur, zout water, hier komt alles samen! En aan boord van uw eigen motorboot, voorzien van alle luxe, vindt u vast en zeker een idyllische plek waar u zich kunt voorstellen dat u alleen op de wereld bent! Dit traditionele gebied wordt vaak als moeilijk beschouwd, maar het is absoluut onverdiend! Zelfs voor de minder ervaren watersporter is er een ruime keuze aan beschutte, makkelijke waterwegen. En voor degenen die wat meer spanning willen? Ja, watersportliefhebbers zullen zeker vinden wat ze zoeken. Er zijn veel verschillende mooie routes in Zeeland om over na te denken. We geven u graag enkele suggesties en helpen u als u andere wensen heeft. We zijn zelf allemaal ervaren watersporters en kennen ons vaargebied als geen ander, zodat we u vanuit onze eigen ervaring de juiste tips kunnen geven voor deze prachtige plekken.

Beleving: 
  • Culinair
  • Dorpen en steden
Vaarwater types: 
  • Avontuurlijk
Reistijd: 
  • Week

Bestemmingen

Willemstad

De vestingstad Willemstad verwent haar bezoekers met een bijzondere combinatie van historische en culinaire gastvrijheid met tal van leuke restaurantjes. Van bijzonder cultureel en historisch belang zijn het Mauritshuis, de Koepelkerk, het oude stadhuis en de vestingwerken die de stad omringen. En uitdagend door het ruige landschap, bijvoorbeeld rond het Hollandsch Diep. De jachthaven biedt een perfecte basis voor uw vaartocht.

willemstad_jacht-huren

Tholen

33 km

De stad Tholen heeft een rijke historie en is een must voor elke bezoeker aan Zeeland. De stad heeft een beschermd stadsgezicht, en dat is niet voor niets. Oude dijken, windmolens, boerderijen en authentieke kernen zijn te vinden in Tholen. Rust en ruimte, omlijst door het Nationaal Park Oosterschelde. Er is geen andere manier dan de watersporters hier te verwennen. Vanuit de haven kunnen we de Oosterschelde in zeer korte tijd bereiken via de Bergse Diepsluis, of met een korte oversteek over het Amsterdam Rijnkanaal, de historische stad Bergen op Zoom, of nog verder, over de landsgrens, naar hartje Antwerpen!

Tholen

Yerseke

20 km

We landen in de wieg van de Zeeuwse oester: Yerseke (spreek uit als "ierseke").

Zelfs voor degenen die niet erg culinair aangelegd zijn, is deze plek absoluut een bezoek waard. Het oestermuseum en de uitleg over de teelt van dit "zilte goud" is leuk voor iedereen.
En als je een liefhebber van mosselen bent, is deze haven natuurlijk een absolute "must".

Zout en Zeeland krijgen hier echt hun fysieke vorm!

Yerseke

Goes

17 km
De middeleeuwse haven van Goes is een fantastische plek om te liggen vanwege het uitzicht op de prachtige historische gebouwen. De kademuren van de stadshaven behoren tot de Rijksmonumenten van de stad. De namen van de kades doen ons nog steeds denken aan de goederen die hier zijn aangekomen: Turfkaai, Bierkaai. Ga de straatjes in direct achter de Grote Markt, waar de meeste winkels zich bevinden. Twee keer per week, op dinsdag en zaterdag, kunt u de gezellige weekmarkt in Goes bezoeken met vele kraampjes.
Goes

Zierikzee

37 km

Aan de monding van de Oosterschelde is het voor velen een herkenningspunt: de stompe toren van Zierikzee.

Het lange aanvoerkanaal heeft aan het einde een grote sluisdeur, die de stad nog steeds beschermt tegen overstromingen bij stormen. Zierikzee is een levendige stad, en de passanten haven ligt op loopafstand van de vele terrasjes, winkels en restaurants.
Natuurlijk kunt u hier ook genieten van de vele "zilte lekkernijen" en kunt u bijna overal wel mosselen of Oosterscheldekreeft eten.

Zierikzee

Bruinisse

25 km

Bruinisse is dé thuisbasis van veel mosselvissers. Maar door de aanwezigheid van een grote moderne jachthaven en een groot vakantiepark is het in het zomerseizoen altijd gezellig druk met watersporters en andere bezoekers.
Bruinisse ligt aan het grootste zoutwatermeer van Europa, het Grevelingenmeer. Kristalhelder water zonder getijden of stromingen met alle ruimte om te genieten van zwemmen, vissen, spelen en nog veel meer!

Bruinisse

Steenbergen

22 km

Steenbergen is rijk aan water en biedt vele mogelijkheden voor voor plezier op en aan het water.
Uniek is de toegang van het Volkerak tot de Steenbergse Vliet via het idyllische sluizencomplex van Benedensas. De aansluiting op het waterwegennet biedt fantastische mogelijkheden om de regio vanaf het water te verkennen. Actieve motorboters kunnen in het nabijgelegen Beneden Sas naar hartelust de natuur in voor wandelingen dwars door de prachtige natuur

Steenbergen